Gå til indhold
FORSIDEN | PRINT |

Region SyddanmarkHandicapcenter Fyn

Skærehaven

 Man ser fugle på grøn streg. Vinduesudsmykning

Skærehaven er et botilbud for voksne med betydeligt og varigt nedsat fysisk og psykisk funktionsevne.

Vi lægger stor vægt på det tværfaglige samarbejde. Det betyder at:

  • Vi har stor erfaring med udadrettet og selvskadende adfærd.
  • Vi har en rehabiliterende tilgang.
  • Vi benytter KRAP og Basal Stimulation.
  • Vi har struktur målrettet den enkelte borger.
  • Vi tilretter kommunikationen i forhold til den enkelte borger - både verbalt og nonverbalt.
  • Vi har specialviden omkring autisme, Angelmann Syndrom, Cornelia de Lange mm.

 

 

Man ser Skærehaven fra vejen

Beskrivelse af bolig og liv i egen bolig

Skærehaven ligger i Nyborg med direkte adgang til Storebælt. Vi er omgivet af strand, skov og park, hvor der er hønsegård, geder, kaniner, gæs og fritgående påfugle. Derudover er der sanselegeplads og bålhytter.

Skærehaven har 16 pladser fordelt på to mindre bo-grupper. Skærehaven ligger i Nyborg og består af to sammenhængende rækkehuse med 8 to-rums boliger i hvert. Boligerne er nyopførte i 2014. Hver bolig har eget bad/toilet og thekøkken. Der er til hver bolig en lille lukket terrasse.

Med udgangspunkt i den enkelte borgers ressourcer, tilstræber vi, at man er selvbestemmende og aktiv i egen bolig. Det betyder f.eks. at man kan invitere sin nabo på besøg i egen lejlighed, at man selv vælger sin mad i eget køleskab, at man benytter sin egen vaskemaskine og at man kan gå til købmand for at handle det ind man lige står og mangler.

Ud over husleje betaler borgerne for blandt andet kost, rengøring og kørselsordning. Maden bliver leveret fra Handicapcenter Fyn's fælleskøkken på Skaboeshusevej.

Man ser nyt byggeri. Skærehaven

 

Faciliteter

I Skærehaven har vi to lukkede gårdhaver, som vi benytter til udendørs aktiviteter såsom boldspil, sansegynge, bålplads eller bare til at nyde. Indendørs har vi aktivitetsrum, hvor borgerne kan spille spil, male, læse, høre musik eller arbejde med computer. Endvidere har vi en TV-stue, hvor man kan samles om en kop kaffe og en god film. I det ene hus er der indrettet et sanserum, hvor der blandt andet er et boblebad.

Man ser et maleri på et stafeli

Aktiviteter

Hverdagen indeholder tilrettelagte aktiviteter, der tager udgangspunkt i den enkeltes behov og formåen. De fleste borgere i Skærehaven benytter også et aktivitets- og samværstilbud.

Samarbejdet med pårørende

I Skærehaven lægger vi stor vægt på samarbejdet med pårørende. Derfor arbejder vi åbent og imødekommende på, at skabe gode vilkår for en stærk samarbejdsrelation.

Pårørende bliver inddraget i at udarbejde målene i den enkeltes individuelle plan og bliver inviteret til individuel-plan-møderne. Vi udarbejder skriftlige forventningsafstemninger med de nærmeste pårørende for samarbejdet.

Pårørende er altid velkomne til at tage kontakt til Skærehavens/Skovhuses Pårørenderåd.

 

Seneste tilsynsrapport fra Socialtilsyn Syd

 

 

Sten med inskriptionen Skærehaven


Senest opdateret den21-09-2020
Skriv tilSocialområdetTilgængelighedserklæring